Új nagy teljesítményű fúró-marómű a GE-CO kínálatában

You are here: Home » Sajtó anyagok » Új nagy teljesítményű fúró-marómű a GE-CO kínálatában

doosan_dbc_160_cnc_furo_maromu

Doosan DBC 160

A DOOSAN DBC 160 – as fúró – marómű nagy teljesítményével áll az elvégzendő megmunkálások elébe. Nevét a Ø160mm – es csapágy átmérőjéről kapta, mely hozzájárul, hogy kategóriájában a legnagyobb teljesítménnyel és nyomatékkal az első helyen végezzen. A DBC 160 designjának elkészítésénél és optimalizálásánál nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a gép képes legyen széles körben megmunkálni a nagyobb munkadarabokat, melyeket főleg az ipari alkatrész előállítók, autóipari alkatrész beszállítók, hajóalkatrész gyártók és az olaj és gáz ipari beszállítók tudnak maximálisan kihasználni.

Nagy teljesítményű megmunkálás

A fúrómű egy 45 kW teljesítményű, 3 sebesség váltós Ø160 mm csapágy átmérős főorsóval van felszerelve, mely kifejezetten a 800mm kinyúlással rendelkező W tengely stabil megmunkálására lett optimalizálva. Mint kategóriája legerőteljesebb orsójának birtokosa, a DBC 160 – as megmunkáló képes maximális teljesítményt nyújtani a nagy igénybevételű munkafolyamatoknál is.

A szerkezeti merevségének elősegítésére a mérnökök a csúszó vezetékek fesztávját megnövelték, valamint az Y tengely mozgatására beépített hidraulikus kiegyenlítő rendszert alkalmaztak, melyekkel a vibrációt is sikerült minimalizálni.

A W tengely teljes kinyúlásos, azaz 800mm – es tesztelése alatt, az új DOOSAN DBC 160 – as modell nagy teljesítményű orsója a következő megmunkálási eredményeket érte el: 1.440 m3/perc síkmarással, 1.016,1 cm3/perc fúrással, M48 x 5 menetvágás.

Precíziós munkadarabok, nagy munkaterület

Megmunkálási munkatere kiemelkedően tágas. Képes akár a Ø3.400 mm – es átmérőjű és maximálisan 20 tonnát nyomó munkadarabok befogadására is. Az X; Y és Z tengelyek mozgástartománya 4.000/2.500/1.600 mm, melyekkel a DBC széria egyik legkiemelkedőbb modelljévé vált. A fúrómű beépített folyamatos B tengellyel is kérhető, mely nagy pontosságú jeladókkal van felszerelve és megnövelt szorítóerővel rendelkezik, ami ugyan csak a gép merevségén és pontosságán javít.

Kényelmes kezelhetőség, változatosan összeállítható és bővíthető marófejek

doosan_dbc_160_cnc_furo_maromu_szembolA kezelhetőség kényelmének fejlesztéséről sem felejtkezett el a DOOSAN. A vezérlőbe beépített egyedileg variálható gyorsbillentyűk kerültek beépítésre, valamint az ergonómia szempontjából is módosítottak a felületen. A kezelőpanelt külön egy függesztett karon helyezték el melyen vízszintes és függőleges beállítást is lehetővé tesz, egyedi igényekre szabva a felhasználók számra. A gyorsbillentyűkön felül egy „Munkaterhelés figyelő” rendszer is beépítésre került, ami segítségével a programozás során a optimalizált paraméterekkel állítható összeg a munkafolyamat a megmunkálandó munkadarab súlyának függvényében – a funkció nagyon hasznos a nagyobb munkadarabok programozásakor.

Az új modell rengeteg lehetőséget biztosít különböző fejek használatára, melyeket a felhasználó igényeire szabva állíthatunk össze. Ilyenek a „Szög fej”; „Hosszított szög fej, manuális állítási lehetőséggel”; „Előlap”; „Főorsó adapter”.

Figyelembe véve a felhasználók visszajelzéseit a korábbi modelleknél és a jelenleg elérhető legkorszerűbb technikai innovációk használatát a DOOSAN DBC 160 – as CNC fúró-marómű kategóriájának egyik legkiválóbb gépévé nőheti ki magát a nagy teljesítményt és kiváló pontosságot igénylő felhasználók körében.

SPECIFIKÁCIÓ

Egység

DOOSAN DBC 160

Főorsó csapágy átmérő

mm

Ø 160

Asztal mérete

mm

2.000 x 2.200

Főorsó fordulatszáma

fordulat/perc

2.000

Főorsó teljesítménye

kW

45/37

Főorsó nyomatéka

Nm

3.900

Mozgástartományok (X/Y/Z/W)

mm

4.000/2.500/1.600/800

Szerszámtár

db

40 / 60 / 90

Vezérlő típusa

DOOSAN FANUC 31i

Katalógus

ITT

Show Comments