QP Zrt. telephelyavató

You are here: Home » Sajtó anyagok » QP Zrt. telephelyavató

ge_co_hungary_kft_qp_zrt_csarnokavatoA megnövekedett piaci igényeknek megfelelően egy év alatt készült el az új üzem, ami 2000 négyzetméteres gyártó- és 500 négyzetméteres kiszolgáló területen világszínvonalú japán ENSHU megmunkálógépekkel, folyamatos műszakban termel. Az 1993-ban alapított cég Rozgonyi utcai telephelye mellett második gyártócsarnokát adja át a Győri Ipari Parkban a Tibormajori u. 21. alatt. A győri QP Zrt. mindkét főprofilja a jármű- és autóiparhoz kapcsolódik: egyedi gépek és berendezések tervezése és gyártása kis, közepes és nagy mérettartományokban az alkatrészgyártástól a célgépekig a Rozgonyi utcai telephelyen. A NEMAK cégcsoport számára szériagyártásban hengerfej-megmunkálás a most átadott Győri Ipari Park, Tibormajori úti telephelyen.

Mindkét üzletágban folyamatosak a fejlesztések, a mostani gyártóüzem-avató a Győri Ipari Parkban a szériagyártás megnövekedett igényeit elégíti ki – tudjuk meg Bogisich Ferenctől, a Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt. tulajdonos-vezérigazgatójától. Jelen kapacitással évi egymillió alkatrész gyártására vagyunk képesek, amely igény szerint tovább bővülhet. A gyártóterületen kapott helyet 14 világszínvonalat és csúcstechnológiát képviselő japán megmunkálóközpont és mérőgépek, amiken a gyártást és a minőségellenőrzést végezzük. A beruházással párhuzamosan megszereztük a legmagasabb nemzetközi autóipari beszállítói minősítést, az ISO/TS16949-es számú tanúsítványt. Gyártócsarnokunkban folyamatos műszakban, a hét valamennyi napján, 24 órában termelünk, ezáltal biztosítja a QP Zrt. közel 200 család megélhetését. Az egy év alatt tető alá hozott beruházás közel 2 és fél milliárdos költségét cégünk saját forrásból, a növekedési hitelprogram által biztosított banki hitelből, egyéb banki forrásból és európai uniós támogatás igénybevételével tudta megvalósítani.

Bogisich Ferenc az új gyártócsarnok átadása kapcsán elmondta:

“Először a köszönet hangján kell szólnom üzleti partnereim felé, elsőként a NEMAK cégcsoport győri és németországi munkatársaihoz, akik folyamatos bizalmukkal biztosítják számunkra a megrendeléseket. 2008 óta élvezzük a cég üzleti bizalmát, az autó- és gépjárműipart is megingató gazdasági válságban is olyan támaszai voltak a QP Zrt.-nek, hogy át tudtuk vészelni, fenn tudtunk maradni és ki tudtuk várni a piac újraéledését. 2009 év végére sikerült annyira stabilizálni piaci pozíciónkat, hogy folyamatosan fejleszthetünk. Ennek a lendületnek egy jelentős mérföldköve a mostani gyártócsarnokunk átadása.

Köszönettel kell szólnom finanszírozó bankunkról, a Budapest Bankról, akik együttműködő partnerként biztosították a beruházás folyamatos anyagi forrásait. Szólnom kell arról a gazdasági környezetről is, amiben cégünk több mint 20 éve működhet és fejlődhet. Győr olyan számottevő gazdasági tényezője az országnak, ami biztos hátteret ad az itt működő cégek és vállalatok számára is. Ezért köszönöm a városvezetésnek, hogy olyan innovatív gazdasági környezetet biztosítanak, amiben lehet hosszú távra tervezni. Köszönet illeti munkatársaimat, azt a közel kétszáz embert, aki csapattagként nap mint nap magas szinten teljesíti megrendelőink elvárásait. Jövőbeli terveink között szerepel, hogy társaságunk első körös TIER1-es beszállítóvá váljon, amihez az Audi Hungaria Motor Kft.-től minden segítséget megkapunk.”