Precíz lemezmegmunkálás vízsugaras technológiával

You are here: Home » Sajtó anyagok » Precíz lemezmegmunkálás vízsugaras technológiával

omax_furo_kompozit_anyagokhozA lemezmegmunkálás egyik leghatékonyabb módja a vízsugaras technológia. Ha ilyen megoldást keresünk, akkor az OMAX gépeivel mindenképp érdemes megismerkednünk.

Az amerikai cég világvezető az abrazív vízsugaras rendszerek piacán. Ez a technológia a forgácsolást nagy sebességgel áramoltatott vízzel és homokkal végzi, így nagyon pontos és roncsolásmentes munkát várhatunk tőle. Az OMAX 20 éve folyamatosan fejleszti vízsugaras rendszereit a tervezőasztaltól az összeszerelésig a tőle megszokott nagy gondossággal és innovatív hozzáállással. Saját üzemekben készül a szivattyú berendezés, a munkaasztalok, és saját fejlesztésű a gépek „agya”, a vezérlő szoftver is. Így képesek a kiváló minőséget megfizethető áron kínálni. Az OMAX abrazív vízvágó gépeit elsősorban kompozit anyagok vágásához ajánljuk. A berendezések gyorsan és pontosan dolgoznak, de ami igazán kiemeli őket a hasonló gépek közül, hogy a rendszer indításához szükséges előkészületek, beállítások nagyon rövid idő alatt elvégezhetők. Így a valódi munkára több időnk marad. Ha kompozit anyagokat gyártunk nagy mennyiségben, az előkészületeknél nyert idő kimutatható nyereséget hoz. A költségeket csökkenti az is, hogy a gépek áramfogyasztása alacsony, ami többek között a direkt hajtású pumpáknak köszönhető.

Ahol az OMAX vízsugaras rendszerei már bizonyítottak

A vízsugaras technológia sokféle iparágban jól használható. Így például a gépjárművek kevlár szálból készült kormányainál, ahol a használatot segítő különleges forma rengeteg különböző vágási folyamattal idézhető elő. Az OMAX vízsugaras gépei könnyedén megbirkóznak a sokféle feladattal, ráadásul a tőlük megszokott egyszerű beállításoknak köszönhetően gyorsan is. A berendezések gyorsaságát és pontosságát a következő adatok is alátámasztják: egy precíziós vízvágó kúp kompenzációs fejjel 6,35 mm vastagságú kompozit anyagot 4,57 méter/perc gyorsasággal képes vágni, melyhez közel 4.150 bár nyomást használ a rendszer, miközben a vágások pontossága 0,01 mm. De a vágási sebesség és az abrazív homok finomságának függvényében a vágási felületek pontossága elérheti a 0,005 mm-t is. A nagy felbontású képeken is látható, hogy a vízsugaras vágás mennyire nem sérti az anyagot, így az utómunkálatok is megspórolhatók.

kompozit_anyag_vagast_kovetoen

Az OMAX gépek figyelemre méltó pontosságát jól kihasználhatják az orvosi műszereket és repülőgép alkatrészeket gyártó cégek is. Ha az alapanyag mérete és vastagsága kisebb, akkor érdemes a kisebb asztallal és kevésbé erős motorral rendelkező modellek
közül választani.

hibas_vkompozit_vagas_reteg_serulesA fúrás sem jelent kockázatot az OMAX – szal

Míg a kompozit anyagok vágása viszonylag egyszerű folyamat, a lyukasztás és lyukvágás már kockázatosabb művelet. A gyorsan áramló víz és homok az epoxival rögzített rétegek közé behatolhat, kimosva a rögzítést és szétválasztva a két felületet. Hogy megakadályozzák a különböző anyagok szétválását lyukasztáskor, ezt a munkafolyamatot a múltban kézzel végezték.

Fontos a beállítás. Mi segítünk!

A precíz és gyors megmunkálás tehát nem akadály, ha az OMAX vízsugaras technológiáival dolgozunk, de a tökéletes eredmény érdekében érdemes gondot fordítani a beállításokra, a megfelelő alapanyagok használatára. Vásárlás előtt ezért érdemes alaposan tanulmányozni, sőt kipróbálni a berendezéseket. Ezt bárki megteheti a forgalmazó GE-CO Hungary telephelyén. A cég szakértői persze az adás-vétel után sem hagyják magukra ügyfeleiket, segítenek a beüzemelésben, betanításban és szervizelésben is.