Pontosabb ipari mérések 3D -s szkenneléssel

You are here: Home » Sajtó anyagok » Pontosabb ipari mérések 3D -s szkenneléssel

223064Az EviXscan 3D szkennerek kiválóan alkalmazhatók számos ipari felhasználásban: az autóiparban, a repülőgépgyártásban, a hajózási iparban és ezenfelül bármely ipari területen, ahol az eddigieknél pontosabb mérésekre van szükség. Az Evatronix SA 1991-ben jött létre Lengyelországban, és kezdetben főként szerszámértékesítéssel, valamint mechanikus és elektronikus rendszerek kiépítésével, kiegészítő szolgáltatásokkal és technikai konzultációkkal foglalkozott. Sikerességének legfőbb kulcsa azonban a kutatás és fejlesztésre való fókuszálás. A k+f-tevékenység nyomán elért egyik kiemelkedő eredménye a strukturális fénytechnológián alapuló 3D-s szkennerek kifejlesztése.

A fejlesztések megkezdése egyfajta reakció volt a cég részéről az akkori piaci szükségletek kielégítésére, amikor a professzionális szerszámgyártók nem voltak képesek, vagy csak részben tudtak a hagyományos mérési módszerekkel precíz méréseket végezni. A probléma megoldására a teljes mértékben saját fejlesztésű innovatív fénytechnológiát az EviXscan 3D típusú szkennerbe integrálták. Az Evatronix termékei Magyarországon a Ge-Co Hungary Kft. forgalmazásában érhetők el. A felhasználók költséghatékonyságához a 3D-s bérszkennelési szolgáltatás is hozzájárulhat. A főbb területek, ahol az EviXscan 3D szkennerek használhatók a minőség-ellenőrzés, a visszamodellezés és a gyors prototípusgyártás köréből kerülnek ki.

A legmostohább körülmények közé

Az Evatronix új Heavy Duty Quadro 3D-s szkennere egyedülálló a piacon négy beépített kamerájával, aminek köszönhetően egy szkennerrel tudunk kis, apró és nagyobb tárgyakat is letapogatni. A készülék négy lézeres távolságjelzőt is tartalmaz a tárgy könnyebb elhelyezésének érdekében. A szkenner kiválóan működik forgóasztalokkal együtt, így egy teljesen automatikus rendszert kapunk, amely a szkennelés időtartama alatt nem igényel emberi beavatkozást.

A Heavy Duty másik egyedülálló tulajdonsága az opcionális IP67-es por- és vízállóság, így nemcsak hogy a legmostohább körülmények között használható (extrém poros, párás környezetben, akár esőben is), hanem víz alatt is kiválóan működik. Az IP67-tulajdonság védelmet nyújt akár 1 méteres vízmélységig fél órán keresztül.

A szkennert RGB-projektorral szerelték fel, ennek köszönhetően képes kék, zöld és piros strukturált megvilágításra, ami biztosítja akár a sötét tárgyak rossz fényviszonyok közötti szkennelését is.

Előnyös tulajdonságok a pontosságért

Az EviXscan 3D szkennerek a pontos mérési folyamattal szemben támasztott valamennyi igénynek eleget tesznek:

  • szkennelési pontosság 0,02 mm-től (hitelesített a VDI/VDE 2634 Part 2, 4.1 Ps szerint),
  • akár négy kamera egy egységben (5 megapixel felbontás),
  • beltéri és kültéri szkennelési lehetőség,
  • kék-, zöld-, vörös- és fehérfény-technológiák alkalmazása,
  • állítható szkennelési távolság.

Show Comments