OMAX vízsugaras vágótechnológiák

You are here: Home » Sajtó anyagok » OMAX vízsugaras vágótechnológiák

OMAXMikor abrazív vízsugaras megmunkálásról beszélünk, olyan precíziós folyamatokra kell gondolni, mely során egy vízsugárral percek alatt kivághatjuk az általunk tervezett formát. Ügyfeleink általában fémlemezt használnak, de alkalmazhatunk akár márványt, műanyagot vagy gumit is. Szinte bármit, amiből az általunk kívánt termék kivágható. A gép nagyjából 4 liter vizet képes keresztül pumpálni a rendszeren, percenként 4000 bar nyomást elérve. A fúvóka összeállításban gránát homokot adunk hozzá a vízhez, és ezzel létrejön az abrazív sugár.”, monda Jim O’Connor, az OMAX pénzügyi igazgatója.

A gép megmozgatja a fantáziánkat, hiszen amit csak el tudunk képzelni és megalkotni egy CAD program segítségével, azt perceken belül kivághatjuk a géppel. Gyors, pontos munkavégzésre képes egyenes vonalú vágásoknál, de olyan vágófejet is használhatunk, mellyel bonyolultabb kontúrvonalak is elkészíthetők.

“Érdemes megemlíteni a cég által fejlesztett lineáris mozgatórendszert is, az OMAX IntelliTRAX-t. Az IntelliTRAX vezetőfeje akár 1 mikronos pontosságra is képes. A maximális teljesítmény érdekében közvetlen hajtású szivattyúkat alkalmazunk, mivel ez a technológia bizonyult a leghatékonyabbnak abban, hogy az elektromos áramból nyert energiát a fúvókához érve maximális hatékonysággal alakítsuk hidraulikus energiává” – tette hozzá.

A 20 éve tartó folyamatos fejlesztések egyik legnagyobb eredménye a saját fejlesztésű OMAX Intelli-max vezérlőrendszer. Ezzel a rendszerrel egy CAD terv felhasználásával a munkadarab perceken belül kivágható. Könnyedén elvégezhetjük a személyre szabott beállítások megadását, betáplálhatjuk az elkészítendő termék adatait, megadhatjuk a forma vastagságát és az anyagot, melyből ki szeretnénk vágni.

“Az OMAX termékek egyik legnagyobb előnye, hogy életre szóló szoftveres támogatást nyújtunk ügyfeleink számára, folyamatosan fejlesztjük programjainkat, majd ügyfeleink számára ezeket a fejlesztéseket teljesen ingyen elérhetővé is tesszük.”

Show Comments