Nemzetközi és hazai szinten is elismert függőleges CNC megmunkáló központok

You are here: Home » Sajtó anyagok » Nemzetközi és hazai szinten is elismert függőleges CNC megmunkáló központok

doosa_dnm_6700_fuggoleges_cnc_megmunkalo_kozpontNemzetközi és hazai szinten is többszörösen elismert függőleges CNC megmunkáló központok

Megérkezett a DOOSAN DNM széria ráncfelvarrásnak ideje is, melyet az új 4500; 5700; 6700 – as modellek váltanak le fokozatosan. A fejlesztések nagy részének köszönhetően a korábbi 400, 500, és 650 – es modelleknél még összetettebb és nagyobb munkadarabok is megmunkálásra kerülhetnek még nagyobb pontossággal és hatékonysággal. A széria nem titkolt szándéka, hogy megtartsa a helyét a legjobb ár éték arányú gépek kategóriájában és ezen belül is kiemelkedjen kezelhetőségével, környezetbarát fenntarthatóságával.

Az új gépek nagyobb vágási kapacitással bírnak, köszönhetően a megnövelt asztal méretnek és teherbírásuknak. Ugyan a fejlesztések minden tekintetben nagy előrelépést mutatnak a korábbi modellekhez képest, mégis, ami a nagy előnye volt a régi szériának azt sikerült megtartani. A gépek helyigénye nem változott.

A korábban opcióként kért direkt hajtású főorsók mostantól standard részét képezik a felszereltségnek mind 8.000 és 12.000 fordulat/perc – es főorsóknál, melyek így egységesen 18,5/11 kW – os teljesítmény leadására képesek. A felszereltség részét képezi még egy automata termikus hibakorrekciós rendszer, melynek köszönhetően a munkadarabok teljes kihasználtság mellett is ugyan olyan pontosan megmunkálhatók.

A korábbi automata olajozási rendszer is cserére szorult. Ezt váltotta egy automatazsírózó rendszer, melynek köszönhetően a karbantartási költségek csökkenése és a munka környezet tisztántartása várható.

A leghatékonyabb vágási kapacitás kategóriájában

Az új DOOSAN DNM széria 6% – al nagyobb vágási hellyel rendelkezik elődjeihez képest, melyet az X és Y tengelyek mozgási tartományának növelésével értek el, megtartva az előző széria alapterületét. Az asztal méretek is megnövekedtek, pontosan 14% – kal, így a nagyobb és összetettebb munkadarabok, valamint körasztalok számára is van elegendő hely. Méretbeli eltérésnek köszönhetően a terhelés is 25% – al növekedett.

A megnövelt főorsó teljesítmény és nyomaték, melyet a direkt hajtásnak köszönhetünk, a gyorsulási és fékezési sebességgel is hatással van, ahol ugyan csak javultak a számok és a felületi megmunkálások pontossága is jobb lett.

Standard direkt hajtású főorsók a hatékonyabb termelésért

A DNM széria legújabb modelljein adoptálták a direkt hajtású a főorsókat, mint standard felszereltség (8000 fordulat/perc; 18,5 / 11 kW) a korábbi szíjhajtások helyett, mellyel jobb eredményeket értek el a rezgések, zajok tekintetében a nagy fordulatszámú megmunkálásoknál. A szerszám csere – , gyorsulás és lassulás ideje is közel 14% – kal javult mellyel a gépek teljesítménye és hatékonysága ugyan csak erősödött.

A főorsók direkt hajtásának legnagyobb előnye, hogy kevesebb hő keletkezik a nagyobb fordulatszámot igénylő munkafolyamatok alatt, így a termikus eltorzulások aránya is 40% – kal kevesebb. A rendszer ugyan csak kapott standard felszereltségként egy a DOOSAN által egyedileg fejlesztett hő stabilizáló szoftvert mellyel a megmunkálás folyamata alatt keletkezett hőt vizsgálva javítja a felületi pontosságot.

Felhasználóbarát kezelhetőség, környezetbarát felépítés

A korábbi DNM modellekkel ellentétben az új széria gépei az olajkenés helyett zsírozó rendszert használnak, mellyel a munkahelyi környezetet javításán és a karbantartási költségek csökkentésén sikerült közel 55% – os javulást elérniük. A gépeken nem szükségszerű háromnaponta feltölteni az olaj tartályokat, csupán 3 havonta kell a zsírzó patront cserélni. Ezen felül a kenő olajok nem keverednek a hűtőfolyadékkal melynek köszönhetően az olajleválasztó megléte is feleslegessé vált.

Gépkezelő kényelem

A megmunkálók új funkciókkal bővültek, melyekkel a gépkezelők munkáját szeretnék segíteni. Ilyen funkció az Auto Recovery, mellyel hiba esetén a rendszer automatikusan megpróbálja helyreállítani magát, valamint a korábbi szériában néha előforduló szerszám cserélő kar megállásával kapcsolatos problémákat is kezeli. Ugyan csak megtalálható a Fanuc vezérlő funkció között az úgynevezett E.O.P. (Easy Operation Package), mely funkció mely egy előugró ablakon segíti a gépkezelő munkáját.

SPECIFIKÁCIÓK

Egység

DNM 4500 DNM 5700

DNM 6700

Főorsó fordulatszáma

Ford./perc

8.000 [8.000; 12.000]

Főorsó teljesítménye

kW

18,5/11 kW
[8.000 ford./perc: 15,5 / 11 kW]
[12.000 ford/perc: 18,5/11 kW]

Szerszám kúp

Kúp

ISO# 40, 7/24 kúp

Asztal méretek

mm 1000 x 450 1300 x 570

1500 x 670

Maximális terhelhetőség

kg

600 1.000

1300

Mozgástartomány

X / Y / Z

mm

800/450/510

1050/570/510

1300/670/625

Vezérlő típusa

DOOSAN FANUC i

Katalógus

ITT

Show Comments