Lehet ekkora méretben öt tengelyen is?

You are here: Home » Sajtó anyagok » Lehet ekkora méretben öt tengelyen is?

214611A Doosan Machine Tools nemrégiben indította el a legújabb, VCF 850 szériás megmunkálóközpontjainak gyártását, amelyeket itthon a Ge-Co Hungary Kft. kínálatában találhatunk meg.

A beágyazott vagy utólag beszerelt körasztalnak, illetve a ±110 fokban mozgó marófejnek köszönhetően az új VCF 850-es széria bármilyen megmunkálási folyamatra képes három, négy és öt tengelyen. Továbbá ez a sorozat büszkélkedhet a legnagyobb megmunkálási területtel (az {{x}} tengely mentén 3000 mm, az {{y}} tengely irányában 850 mm) a méreteihez képest (szélessége 5440 mm, mélysége pedig 3795 mm).

Továbbfejlesztett precizitás és termelékenység

Általánosan elfogadott, hogy a legtöbb megmunkáló a három- vagy az öttengelyes kategóriába sorolható. Ezzel szemben a VCF 850-es széria gépei a tengelyek számát tekintve (is) egyedileg testre szabhatók, rendelhetők.

A négytengelyes megmunkálást lehetővé tevő billenőfejes B tengelyt beépített orsóval látták el, amely megoldás csökkenti a vibrációt és a zajt, valamint növeli a pontosságot és a megbízhatóságot. A főorsó maximális fordulatszáma 12 000 fordulat/perc, nyomatéka 204 Nm. A beépített, 0,1 Celsius-fokos szabályozási pontosságú olajhűtő és a Big Plus-elven kialakított szerszámrendszer szintén csökkenti a vágás közben kialakuló vibrációt, ezzel megnöveli a szerszámok élettartamát, javítja a felületi érdességet és növeli a gép termelékenységét.

VCF-코어-밝음

A különböző igényeknek megfelelően a gépek elláthatók az A és a C tengelyen körasztalokkal, támogatva az öttengelyes megmunkálást. Ezek a kiegészítők igény szerint gyárilag is felszerelhetők.

Kompakt méretek, könnyű kezelés

A mozgó oszlopnak köszönhetően a VCF 850 széria a következő előnyökkel rendelkezik az asztalt mozgató modellekkel szemben:

  • Kategóriájában a hasonló, mozgó asztalos modellekhez képest a legkisebb méretű a legnagyobb vágási mozgástartományban (az {{x}} tengelyen ez 3 métert jelent).
  • Az asztal terhelhetősége 3500 kg, amely tömeget teljes egészében képes a mozgó fej megmunkálni.

A könnyebb és felhasználóbarát kezelhetőség érdekében a vezérlő az x tengely mentén teljesen, 3220 mm-es távon végigfuttatható az ajtók széléig. A programozó így folyamatában követheti a vágási eljárást, és módosíthatja menet közben anélkül, hogy gyors helyzetváltoztatásra lenne szüksége a gép egyik végétől a másikig.

214612

A sorozat tagjai három különböző szerszámtartótípussal rendelhetők. A standard forgódobos kivitel harminc szerszám tárolására képes, a láncos kivitelben akár hatvan szerszám is elfér. A harmadik típust a nagyobb szerszámokat használóknak fejlesztették ki. Ennél a munkatér mögötti részben öt tároló található, amelyek képesek akár 80 mm hosszú és 130 mm átmérőjű szerszámok tárolására is.

A VCF 850 széria gépei meggyőző multifunkcionalitásuknak köszönhetően kiváló lehetőséget nyújtanak a használóik számára, hogy csökkentsék költségeiket.

Show Comments