Ipari 3D nyomtatók

You are here: Home » Sajtó anyagok » Ipari 3D nyomtatók

3d-systems-prox-300-fem-3d-nyomtato A Citizen világhírű karóramárka folyamatosan fejleszti termékeit. Mielőtt felfedezték volna a 3D-nyomtatók határtalan, még kiaknázatlan lehetőségeit, a tervezés utolsó lépéseinél használt makettjeiket főként CNC esztergákon és megmunkálóközpontokon készítették. A makett készítése folyamán sokszor szembesültek váratlan költségekkel és késéssel. A Citizen vezetősége ezért úgy döntött, kiaknázzák a 3D-nyomtatók lehetőségeit, bízva a kiadások és a termékfejlesztésre fordított idő csökkentésében. A tervezők elképzeléseitől hosszú út vezet a termék létrehozásáig. A tervek és beállítások folyamatos módosítása után a prototípusok elkészítése CNC gépeken történt. Így minden apróbb módosítást követően elölről kezdődött a folyamat, ami jelentősen növelte a fejlesztésre fordított munkaidőt és a fejlesztési költségeket. Ezzel a fejlesztési eljárással és technológiával a cég nem volt képes kiaknázni minden lehetőségét. A korlátokkal szembesülve a társaság reagált a piaci elvárásokra, és szabad utat adott a 3D-nyomtatók előtt. Több időt biztosítva így a fejlesztőknek arra, hogy a lehető legtökéletesebb termékeket állítsák elő. A több mint 10 gép közü, melyet a 3D Systems kínált (melynek magyarországi képviseletét a Ge-Co Hungary Kft. látja el), a Citizen fejlesztői a ProJet 3500HD nyomtatót találták a leginkább megfelelőnek. A márka néhány kitűnő tulajdonsága:

  • Ellenálló és kiváló minőségű műanyag alkatrészek előállítása a
    MultiJet Modellező Technológiával
  • Óriási színkínálat
  • UV-re keményedő VisiJet anyagok.

A ProJet 3500HD 3D-nyomtató legkiválóbb tulajdonsága mégis a gyorsaság. Nagy felbontású elemek nyomtathatók, kivételes részletességgel és kiváló felszínminőséggel. A nagyon jó kezdeti tapasztalatoknak és eredményeknek köszönhetően a Citizen ma már nem csak prototípusok gyártására használja a technológia által újraszabott határokat. A cég fejlesztő részlege is felismerte a technológiában rejlő lehetőségeket, ami főként az apróbb alkatrészek tökéletesítésében nyújt segítséget. Ezeket az alkatrészeket háromszoros nagyításban nyomtatják, ami lehetővé teszi mozgásuk tesztelését. Ezzel a dizájn esetleges hibái időben kiszűrhetők. A cég állítása szerint 20-30 napnyi tervezést és fejlesztést sikerült lecsökkenteniük egyetlen napra. A Citizennél használt ProJet nyomtatók segítséget nyújtottak a munkafolyamat leegyszerűsítésében, ami az órakészítőket új lehetőségek utáni kutatásra inspirálta.

Érdeklik a 3D-nyomtatók iparban történő alkalmazási formái? Érdeklődjön a Ge-Co-nál, a 3D Systems magyarországi forgalmazójánál, találkozzunk az Ipar Napjai kiállításon a 206/C1 standon!

Show Comments