DOOSAN PUMA 3100 - Leszámolás a termikus alakváltozással

You are here: Home » Sajtó anyagok » DOOSAN PUMA 3100 – Leszámolás a termikus alakváltozással

P_3100ULY_side_openAz új Puma 3100 vízszintes esztergaközpont kiküszöböli a termikus alakváltozást. A gép termikus szigetelőrendszerét úgy tervezték, hogy megelőzze a gépben keletkező hő átterjedését az ágyba illetve az esztergapadba. A pontos stratégia szerint elhelyezett borítók visszaverik a hőt az érzékeny területektől, míg a ventilátorok elhajtják azt a gépből. Emellett egy 1,2 lóerősörvényszivattyú 4,5 baron szállítja a hűtőfolyadékot, mely a legtöbb betét gyártó elvárásának megfelel.  Továbbá alkalmas a forgács eltávolítására a furatokból , amivel csökkenti a csákányozó fúrás ciklusok számát.A hűtőfolyadékot a rendelt típustól függően 60 – 126 gallonos tartályokban tárolják.

A Presci-Flex szerszámrendszer egy egyszerű megfogót használ, melyet patronok, marók, bővülő patronos tokmányok, zsugor-befogó tokmányok, valamint Capto és KM szerszámrendszerek befogadására lehet konfigurálni. A kúpos és sík felületeket a nagyobb pontosság és merevség eléréséért alakították ki. Az esztergaközpont 16,5″-os átmérőig, 29,9″-os hosszméretig (a meghosszabbított ággyal felszerelt modell 50,4″-os hosszméretig), valamint 4″-os átmérőjű nyersanyagig alkalmazható. A 30 lóerős motor 2800 ford/perc fordulatszámra képes felgyorsítani az orsót, és maximálisan 1123 Nm nyomatékot képes leadni.

A 12 férőhelyes szerszámtár a BMT65 szerszámokat két irányban 0,15 másodperc alatt cseréli. A torony magassága nem állítható, ezzel kizárja a tengelykapcsoló szennyeződéseinek elérését. A 9″-os merev kapcsoló a közel 5,4 tonnás hidraulikus nyomóerő biztosításával lehetővé teszi a kemény anyag leválasztását, a finom felületi megmunkálást, a hosszú furatok kinyúlási arányát, valamint növeli a szerszám élettartamát. A szerszámok forgatásáért egy 7,5 lóerős motor felelős, ami alacsony fordulatszámon 47 Nm nyomatékot ad le, valamint 5000 ford/perc fordulatszámot képes biztosítani. A szerszámkezelő csökkenti a beállítási időt a manuális vágások minimalizálásával. Az offszetek számítása és automatikus programba vitele biztosított.
Az egy darabból álló, finomszemcsés Meehanite öntvény gátolja a termikus alakváltozást és a csavarodást, valamint csillapítja a rázkódásokat. Az ágy egy 30 fokos ferde ágy, kialakításának köszönhetően állandó és minimális távolságot tart a szerszám csúcsa és az esztergapad között. Minden szán indukciósan edzett, finom-köszörült, fluroplastic gyantával ragasztott, és kézzel csiszolt a további rezgéscsillapítás és a kenőanyag szán felületén történő megfelelő áramlásának érdekében, állítja a gyártó.
További általános funkciók közé tartozik a sínkenőanyagot elválasztó rendszer, a chip felügyelet, a 87 fokos szögben forgatható kezelő panel, a Fanuc beágyazott Ethernet funkció, és egy olyan felügyeleti rendszer, amely figyeli az orsó és a tengely terhelést a tengelytáplálás alatt. Szintén rendelkezésre áll egy programozható szegnyereg beépített élő központtal Y-tengelyes modellek számára.

Show Comments