CNC megmunkálók 100 éves műhelyből

You are here: Home » Sajtó anyagok » CNC megmunkálók 100 éves műhelyből

240891Kevés cég mondtatja el magáról, hogy százéves tapasztalattal rendelkezik a gépgyártásban; a japán OKK közéjük tartozik.

Az OKK 1915-ös indulásakor háztartási szivattyúk gyártásával kezdte, majd 1934-ben lépett be a szerszámgépek piacára. Ma már világszerte ismertek horizontális és vertikális forgácsológépei. Népszerűségük egyik oka, hogy a minőség terén nem kötnek kompromisszumot. A főbb alkatrészeket – az orsókat, a mechanikus hajtóműveket, a kézzel hántolt precíziós csúszóvezetékeket, illetve a gépspecifikus vezérlőelemeket – házon belül gyártják többek között a több mint 60 éve működő öntödéjükben.

Hatékony megmunkálás

Napjainkban a magyarországi fémmegmunkálással foglalkozó vállalkozások is válogathatnak a legjobb, nemzetközi gyártók gépeiből. A piac egyik legtapasztaltabb szereplője, a japán OKK öttengelyes gépeivel hívja fel magára a figyelmet. A VC-X névre hallgató széria eredményessége és hatékonysága leginkább a nagy pontosságú és bonyolult munkadarabok elkészítésekor tűnik ki. Munkaasztal tekintetében kétféle méretből választhatunk: a kisebbik 350 mm-es, a nagyobbik 500×500-as. Teljesítményük, merevségük, tartósságuk és kezelésük egyszerűsége kiemeli ezeket a modelleket a hasonló gépek közül.

A VC-X fémmegmunkálóiban szimultán dolgozik öt tengely. A gépek az OKK legfejlettebb technológiáit egyesítik magukban, aminek köszönhetően szinte nullára csökken a hiba lehetősége. A multifunkcionális beállítások lehetősége nagyban megkönnyíti a gépkezelők dolgát. A gépek rendkívül gyorsak: az x és az y tengely gyorsjárata 50 méter/perc, gyorsulása pedig 0,7g. Ehhez a csúcssebességhez párosul még, hogy a főorsó 1,5 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 12 000 fordulat/percre.

Beépített DDR-körasztal

A VC-X kisebbik, 350-es verziójának a helytakarékossága mellett még egy nagy előnye van: rendelhető hozzá egy 1000 fordulat/perces, beépített körasztal. Ez a hasznos kiegészítő három ponton hidraulikusan rögzíti és forgatja a munkadarabot.

Az OKK gépek előnyei összefoglalva a következőkkel emelhetők ki: precizitás, egyszerű kezelhetőség, hosszú élettartam és csekély helyigény.

Show Comments